Naamloos document
Naamloos document
Welkom  Foto's Prijzen Kamers Reserveren Activiteiten Reisinfo Contact

Omgeving

Bezoek aan steden

Met de auto

Wandelingen

Voor de jeugd

Voor volwassenen

Klimaat

 
Naamloos document

Casa Montgó, gelegen tussen Moraira en Xàbia/Jávea


De Casa Montgó is gelegen in de rustige, aangename villawijk op de heuvelrug van de Sierra de Benitatxell, enkele kilometers boven Calpe.  Achter deze bergketen, ligt de azuurblauwe zee van de Costa Blanca. Daar bevindt zich  het mooiste stukje van de Costa Blanca. U vindt er afwisselend grillig gevormde  rotsformatie, kreken, zwembaaien en mooie zandstrandjes.

Liggend aan het zonneterras hebt u een prachtig zicht op de 8 km verder gelegen  Serra del Montgó,  "Heuvelkam van de Montgó", 753 m hoog. In dit natuurpark maken vele bezoekers de tocht naar de top om te genieten van het formidabele uitzicht. Bij helder weer kan men het 100 km verder gelegen eiland Ibiza zien.

Boven op een heuvel kan u de kerktoren met blauw gekleurde tegels zien  van El Poble Nou de Benitatxell, “Het Nieuwe dorp van Benitachell”. Het dorpje telt 5000  inwoners en is nog niet aangetast door de groeiende toeristische activiteit.

Het grondgebied van Benitatxell bestaat uit twee, duidelijk geschieden delen. Vóór de Casa Montgó ziet u de zachte glooiingen waar men aan landbouw doet met zijn amandel- en muskaatdruiventeelt. Het kustgebied achter ons, met bergmassieven die ver in zee steken, met indrukwekkende en steile kliffen en daartussen ongelooflijk mooie baaien. De  Cala de los Testos, Cala del Llebeig en het strand van Playa del Moraig, baaien en stranden gewrongen tussen de kliffen.

Benitatxell ligt bijna halfweg Alicante en Valencia, zodat u op één van beide luchthavens kan vliegen om uw vakantie bij ons door te brengen. Calpe, met de bekende Piñon de Ifach, ligt op 15 km.  Het prachtige strand van Moraira, de Playa de l’Ampolla, bereikt u na enkele minuten met de wagen.